Wysokiej jakości suplementy diety mogą zasadniczo powstać tylko wtedy, gdy przetworzony surowiec, w tym przypadku grzyb, jest najwyższej jakości. W uprawie grzybów następujące punkty określają jakość grzybów leczniczych: miejsce uprawy, a tym samym jakość gleby, materiał uprawy, okres dojrzewania. Są to kluczowe dla czystości i jakości!
Chiny to kolebka grzybów leczniczych. Tam grzyby lecznicze były zakotwiczone w tradycyjnej medycynie chińskiej (TCM) od tysiącleci. Podobne do szampana, który jest naprawdę autentyczny nawet z szampana. Oprócz optymalnych warunków klimatycznych wymaga tysięcy lat wiedzy na temat uprawy zgodnej z TCM i wystarczającej ilości czasu na proces dojrzewania. Czyste powietrze i czysta woda są ważnymi warunkami zdrowego wzrostu grzybów. Najlepsze grzyby lecznicze Hawlik są uprawiane w dziewiczej naturze chińskich wyżyn, z dala od miast i ośrodków miejskich. Warunki klimatyczne są tutaj optymalne dla wzrostu grzybów leczniczych. Tak więc Reishi, Shiitake & Co mogą dorastać w swoim oryginalnym środowisku i doskonale trenować swoje cenne składniki. Bez użycia pestycydów grzyby lecznicze rosną tu delikatnie i są zbierane ręcznie.
W uprawie Hawlik opiera się na długoterminowych partnerstwach z kontrolowanymi gospodarstwami na miejscu. Zaufana, trwała współpraca, która się opłaca. Podczas kilku wizyt rocznie tradycyjna wiedza lokalnych tradycyjnych rolników jest nieocenionym atutem najwyższej jakości grzybów leczniczych z Hawlik. Dlatego region uprawy jest kryterium jakości przy zakupie grzybów leczniczych.
Uprawa grzybów rozpoczyna się od starannego przygotowania podłoży. Podłoża stosuje się w odniesieniu do wszelkiego rodzaju pożywek, na ogół materiał do hodowli może składać się z drewna, wiórów, słomy, ale także zbóż, takich jak proso lub ryż, a nawet trocin.
Grzyby najlepiej się rozwijają, jeśli zgodnie ze swoim naturalnym przeznaczeniem rosną na pożywce lub podłożu specjalnie przystosowanym do każdego rodzaju grzyba. Tylko wtedy będą szkolić swoje cenne składniki odżywcze dla ludzi. Do tego niezbędna jest tysiącletnia tradycyjna wiedza na ten temat, a tym samym kolejne kryterium jakości przy zakupie grzybów leczniczych.
Badania naukowe pokazują, że aspekty zdrowotne są związane z polisacharydami specyficznymi dla grzybów. Polisacharydy to związki kilku cząsteczek glukozy znajdujące się w ścianach komórkowych grzybów, np. znane beta-glukany są podgrupą polisacharydów. Ale inne pokarmy, takie jak proso, mogą zawierać polisacharydy.
Jeśli chcesz skorzystać z cennych składników grzybów leczniczych, musisz zwrócić uwagę na zidentyfikowane polisacharydy typowe dla grzybów. Choć może to brzmieć zaskakująco: proszek lub ekstrakt zadeklarowany jako grzyb leczniczy nie zawiera automatycznie tych typowych dla grzybów polisacharydów. Badania laboratoryjne wykazały, że proso lub pszenica są stosowane jako pożywka w dostępnych w handlu leczniczych produktach grzybowych. Wysokie poziomy tych polisacharydów w tych produktach nie są polisacharydami typu grzybowego, a jedynie polisacharydy ze zbóż.
Grzyb składa się z owocników i grzybni. Grzybnia jest częścią grzyba rosnącego w glebie. Wizualnie można go porównać do korzeni roślin i może przyjmować wymiary kilku kilometrów kwadratowych. Owocnik jest częścią grzyba leczniczego, który zwykle nazywany jest grzybem. Ta część rośnie nad ziemią i jest wykorzystywana jako żywność w żywności kulinarnej.
Podobnie jak dobre wino lub pyszny ser, niezbędny grzyb potrzebuje wystarczająco dużo czasu, aby dojrzeć do pełni. Aby cenny owocnik grzyba mógł się w pełni rozwinąć, różne rodzaje grzybów zajmują różną ilość czasu. Shiitake dojrzewa do pełnego owocnika około pięciu, a reishi nawet osiem miesięcy. Okres dojrzewania, że nie każdy dostawca grzybów leczniczych oferuje swoje produkty.
Sprawdź dostępne produkty wykonane w 100% z grzybów Reishi >>>> MIEJSCE NA LINK DO PRODUKTU
Ponadto istnieją ogromne różnice dotyczące tego, które części grzyba, owocniki i / lub grzybnie wchodzą w proces przetwarzania surowców. Dla niektórych dostawców nawet cała kultura grzybowa, w tym materiał siewny, jest przetwarzana, a tym samym na produkty. Ten materiał uprawny używany do przetwarzania jest nazywany przez producenta pseudonaukową nazwą „matryca pozakomórkowa” i służy wyłącznie producentowi: do przetwarzania korzystnego materiału uprawnego, takiego jak trociny, ryż lub proszek kukurydziany w produktach, zwiększa masę produkcyjną i zmniejsza koszty. Konsument nie ma szczęścia – zamiast cennego niezbędnego produktu grzybowego kupuje tańsze mieszane produkty lecznicze z grzybów. Chociaż produkty te zawierają wysoką wartość polisacharydów, nie są to najcenniejsze polisacharydy typowe dla grzybów. Załóżmy, że kupujesz mąkę, w której przetwarzane jest ucho, ziarno, skorupa, ale także łodyga, liść i bela ziemi! Chciałbyś to
Jeśli spojrzy się na rynek, dla żywych dostawców grzybów pokazuje, że jakość leczniczych produktów grzybowych jest bardzo różna. Wybierając dostawcę, miej oczy otwarte! Dzięki najwyższej jakości grzybom leczniczym firmy Hawlik zawsze jesteś po bezpiecznej stronie pod względem jakości. Ponieważ nasze najwyższej jakości grzyby lecznicze mają czas, którego potrzebują, aby dojrzeć. Doświadczeni rolnicy zbierają w idealnym czasie najcenniejszą część grzyba, który wcześniej dojrzał na materiale uprawnym w stylu grzybowym. Rezultatem są grzyby lecznicze najwyższej jakości i maksymalnie cennych składników. Kup grzyby lecznicze od Hawlik: zawsze przekonujący wybór!