Shiitake proszek
  • Shiitake proszek

Shiitake proszek

Czysty proszek z Shiitake bez żadnych innych dodatków. Najnowsze wyniki badań stwierdziły, że świeże owocniki shiitake bardzo obniżają poziom cholesterolu we krwi. Podobnie nieco słabiej działają po ususzeniu, a zawarty w tym grzybie lentinan może hamować namnażanie bardzo groźnego i opornego na antybiotyki gronkowca złocistego.

65,00 zł
Zawartość

  • 0 Przedmiot sztuk
  • Out stock
  • Nowy etekst

Shiitake Proszek - Suplement diety

Nasz proszek z grzybów Shiitake wyprodukowano z całych suszonych owocników grzybów najlepszej jakości! Proces suszenia przeprowadzono w taki sposób, aby nie spowodować utraty wszelkich substancji odżywczych, witamin oraz pierwiastków śladowych! Z kultur pozostających pod ścisłą kontrolą!

Bardzo delikatne mielenie (metoda Shellbroken)

Składniki: proszek z Shiitake (Lentinula edodes)

Skład zalecanej dziennej porcji :

Substancja odżywcza

Zawartość w 1 miarce

Zawartość w 3 miarkach

ZDS%*

Proszek z Shiitake

1500 mg

4500 mg

**

Wartość odżywcza

W przeliczeniu na 1 miarkę

W przeliczeniu na 3 miarki

W przeliczeniu na 100 g

Wartość energetyczna

4,5kJ / 0,5 kcal

13,5 kJ / 1,5 kcal

695 kJ / 164 kcal

Białko

0,2 g

0,6 g

14 g

Węglowodany

0,21g

0,63 g

25 g

Tłuszcz

0,03 g

0,09 g

1 g


*% realizacji Zalecanego Dziennego Spożycia

** brak ustalonego ZDS

Produkt może być spożywany przez wegetarian (odpowiedni dla wegetarian) cukrzyków: jedna porcja (1 miarka) 0,006 jednostek chlebowych ,dwie porcje (2 miarki) 0,012 jednostek chlebowych, trzy porcje(3 miarki) 0,018 jednostek chlebowych.

1Shellbrocken jest specjalną, bardzo delikatną metodą mielenia. Mielone są zawsze całe owocniki grzyba.

Zawartość: 100 g proszku z grzybów / 1 miarka w środku opakowania

Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: zażywać 1 do 3 płaskich miarek proszku zmieszać z większą ilością płynu i wypić.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym miejscu, osłoniętym od światła ,w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Wszystkie grzyby jadalne ze względu na smak i aromat stanowią cenne uzupełnienie naszego jadłospisu.Zawartość strawnych węglowodanów (3-6%) jest znaczna, a tłuszczy bardzo mała (0,2-0,8%). Duży jest udział składników mineralnych (ok.1%). przede wszystkim żelaza,manganu,potasu i fosforu oraz fluoru,miedzi,manganu,kobaltu,tytanu. Grzyby są też zasobne w w cenne witaminy A, z grupy B oraz w niewielkie ilości witamin A,D,E i C.

Również chityna uznawana kiedyś za zbędny balast i przyczynę niestrawności, ma korzystny wpływ na procesy trawienne i perystaltykę jelit.

W grzybach jest wiele substancji czynnych, których skład chemiczny i budowa nie są do dziś dokładnie poznane.Wiele z nich pozyskiwanych jest przez przemysł farmaceutyczny i zostało wprowadzonych do konwencjonalnej medycyny.

Zalecenie spożywania
Codziennie 2-4 płaskie miarki proszku z grzybów rozpuścić w dużej ilości płynu i wypić. Proszek można także zmieszać z potrawami. Jedna płaska miarka odpowiada ok. 1 g proszku.

Specyficzne kody