Shiitake ekstrakt w kapsułkach
  • Shiitake ekstrakt w kapsułkach

Shiitake ekstrakt w kapsułkach

Ekstrakt z Shiitake jest bardziej skoncentrowany niż grzyby suszone (tabletki/proszek). Istotne substancje zawarte w extrakcie: typowe dla grzybów polisacharydy.

98,00 zł
Wybierz wielkość opakowania:

  • 967 Przedmiot sztuk
  • W magazynie
  • Nowy etekst

Shiitake Extrakt Kapsułki - Suplement diety

Bardzo delikatne mielenie (metoda Shellbroken)

Składniki : ekstrakt z Shiitake (Lentinula edodes), zawierający polisacharydy, celuloza (osłonka kapsułki pochodzenia roślinnego, stabilizator), witamina C z aceroli.

Skład zalecanej dziennej porcji:

Substancja odżywcza

Zawartość w 2 kapsułkach

ZDS%*

Zawartość w 4 kapsułkach

ZDS%*

Ekstrakt z Shiitake w tym:

polisacharydy

600 mg

120 mg

**

1 200 mg

240 mg

**

Witamina C z aceroli

13,5 mg

16,5%

27 mg

33%

Wartość odżywcza

W przeliczeniu na 2 kapsułki

W przeliczeniu na 4 kapsułki

W przeliczeniu na 100 g

Wartość energetyczna

7 kJ/1,5 kcal

14 kJ/3 kcal

1166 kJ / 250 kcal

Białko

0,1 g

0,2 g

16g

Węglowodany

0,3 g

0,6 g

50 g

Tłuszcz

0 g

0 g

2 g


*% realizacji Zalecanego Dziennego Spożycia

** brak ustalonego ZDS

Produkt może być spożywany przez wegetarian (odpowiedni dla wegetarian) i cukrzyków ;jedna porcja (2 kapsułki) zawiera 0,036 jednostek chlebowych, 2 porcje (4 kapsułki) 0,072 jednostek chlebowych.

1Schellbroken jest specjalną, bardzo delikatną metodę mielenia. Mielone są zawsze całe owocniki grzyba.

Suplement diety z ekstraktem shiitake (wg metody Shellbroken) zawierający specyficzne dla grzybów polisacharydy oraz witaminę C.

Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: zażywać 2 do 4 kapsułek dziennie podczas posiłków, popijając dużą ilością wody.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym miejscu, osłoniętym od światła, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Grzyb Shiitake (Twardziak jadalny) już od ponad 2000 lat jest uprawiany w Chinach i Japonii wcześniej traktowany jako osobliwość a nawet jako eliksir życia.Najnowsze wyniki badań stwierdziły że świeże owocniki shiitake bardzo obniżają poziom cholesterolu we krwi.Podobnie nieco słabiej działają po ususzeniu.Znaleziono też w shiitake substancje hamujące raka a zawarty w tym grzybie lentinan może hamować namnażanie bardzo groźnego i opornego na antybiotyki gronkowca złocistego.

Wszystkie grzyby jadalne ze względu na smak i aromat stanowią cenne uzupełnienie naszego jadłospisu.Zawartość strawnych węglowodanów (3-6%) jest znaczna, a tłuszczy bardzo mała (0,2-0,8%). Duży jest udział składników mineralnych (ok.1%). przede wszystkim żelaza,manganu,potasu i fosforu oraz fluoru,miedzi,manganu,kobaltu,tytanu.Grzyby są też zasobne w w cenne witaminy A,z grupy B oraz w niewielkie ilości witamin A,D,E i C.

Również chityna uznawana kiedyś za zbędny balast i przyczynę niestrawności , ma korzystny wpływ na procesy trawienne i perystaltykę jelit.

W grzybach jest wiele substancji czynnych, których skład chemiczny i budowa nie są do dziś dokładnie poznane.Wiele z nich pozyskiwanych jest przez przemysł farmaceutyczny i zostało wprowadzonych do konwencjonalnej medycyny.

Zalecenie spożywania
2 x dziennie 2 kapsułki, przyjmować podczas posiłku popijając dużą ilością płynu.
Zawartość
Kapsułka 300mg ekstraktu w proszku + 40 mg Acerola (naturalna witamina C). Nie zawiera żadnych dodatkowych składników. Suplement diety.
Kapsułka
Celuloza (roślinna)

Specyficzne kody