Reishi proszek
  • Reishi proszek

Reishi proszek

Czysty proszek z Reishi bez żadnych innych dodatków. Suplement diety. Nasz proszek z grzybów Reishi wyprodukowano z całych suszonych owocników grzybów najlepszej jakości! Proces suszenia przeprowadzono w taki sposób, aby nie spowodować utraty wszelkich substancji odżywczych, witamin oraz pierwiastków śladowych! Z kultur pozostających pod ścisłą kontrolą! 

65,00 zł
Zawartość
Lista życzeń Produkt dostępny

  • 79 Przedmiot sztuk
  • W magazynie
  • Nowy etekst

Reishi Proszek - Suplement diety Ling Zhi Ganoderma lucidum

Proszek Reishi również Ling Zhi lub Ganoderma lucidum

Nasz proszek Reishi wykonany jest z całych suszonych owoców najwyższej jakości! Suszenie jest wyjątkowo delikatne, aby zachować jak najwięcej składników odżywczych, witamin i pierwiastków śladowych!

W przypadku naszych produktów Reishi grzyby są uprawiane, delikatnie suszone, a następnie całe ciało grzybowe jest bardzo dobrze mielone (metoda łuskana *).

* Łuskany jest specjalnym, superfinowym procesem mielenia, który zwiększa biodostępność. Całe owocniki grzyba są zawsze mielone.

Jeśli masz problemy z połykaniem proszku, użyj naszych kapsułek z proszkiem!

Zalecenie przechowywania:
Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu, chronić przed światłem i poza zasięgiem dzieci.

The Hawlik Plus:
Od ściśle kontrolowanej uprawy z gwarancją jakości.

Reishi (ganoderma lub Lakownica żółtawa) to jeden z najchętniej używanych grzybów leczniczych. W tradycyjnej medycynie chińskiej jest używany przez tysiąclecia ze względu na jej żywotne efekty. Wybierz idealny stosunek polisacharydów, triterpenów i innych substancji bioaktywnych w celu jak najlepszych efektów.

Wielu lekarzy specjalizujących się w leczeniu naturopatycznym, lekarze, a zwłaszcza osoby o wysokiej wiedzy na temat zdrowia znają grzyby Reishi i mogą z nich korzystać. W chińskiej i japońskiej krajowej służbie zdrowia grzyby Reishi są już wysoko cenione od ponad 4000 lat. W Azji jest uważana za źródło młodości lub jako symbol szczęścia i długiego życia. W tych krajach Reishi nazywa się królem medycyny ziołowej i jest nawet ważniejsze niż żeń-szeń. Ludzie z Orientu również czczą grzyba Reishi. Ma on chronić ludzi i ich posiadłości jako talizman.

Bardzo delikatne mielenie (metoda Shellbroken)

zachowująca wartości biologiczne

Składniki: proszek z Reishi 

Substancja odżywcza/ wartość odżywcza

Na 1 miarkę

Na 100g

Na 4 miarki

ZDS %*

Reishi proszek

1000mg

4000mg

Kalorie

2,5kJ / 0,5kcal

280kJ /66kcal

10kJ/2kcal

**

Białko

0,05g

9g

0,2g

**

Węglowodany

0,05g

6g

0,2g

**

Tłuszcz

0g

0g

0g

**


**Brak ustalonego dziennego ZDS

Produkt może być spożywany przez wegetarian (odpowiedni dla wegetarian) cukrzyków; Jedna porcja (1 miarka) 0,012 jednostek chlebowych ,cztery porcje (4 miarki) 0,048 jednostek chlebowych

1Shellbrocken jest specjalną, bardzo delikatną metodą mielenia. Mielone są zawsze całe owocniki grzyba.

Zawartość: 100 g proszku z grzybów / 1 miarka

Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: codziennie 1 do 4 płaskich miarek proszku zmieszać z większą ilością płynu i wypić.

Proszek można także zmieszać z jedzeniem.

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnym miejscu, osłoniętym od światła , w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Wszystkie grzyby jadalne ze względu na smak i aromat stanowią cenne uzupełnienie naszego jadłospisu.Zawartość strawnych węglowodanów (3-6%) jest znaczna, a tłuszczy bardzo mała (0,2-0,8%). Duży jest udział składników mineralnych (ok.1%). przede wszystkim żelaza,manganu,potasu i fosforu oraz fluoru,miedzi,manganu,kobaltu,tytanu.Grzyby są też zasobne w w cenne witaminy A,z grupy B oraz w niewielkie ilości witamin A,D,E i C.

Również chityna uznawana kiedyś za zbędny balast i przyczynę niestrawności, ma korzystny wpływ na procesy trawienne i perystaltykę jelit.

W grzybach jest wiele substancji czynnych, których skład chemiczny i budowa nie są do dziś dokładnie poznane.Wiele z nich pozyskiwanych jest przez przemysł farmaceutyczny i zostało wprowadzonych do konwencjonalnej medycyny.

Zalecenie spożywania
Codziennie 1 - 4 płaskich miarek proszku z grzybów rozpuścić w dużej ilości płynu i wypić. Proszek można także zmieszać z potrawami. Jedna płaska miarka odpowiada ok. 1,0 g proszku.

Specyficzne kody