Hericium proszek
  • Hericium proszek

Maitake proszek

Czysty proszek z grzybów Maitake bez żadnych innych dodatków. Suplement diety. Maitake (Żagwica listkowata) zawiera substancje, które mogą wspomagać wiele terapii.

65,00 zł
Zawartość
Lista życzeń Produkt dostępny

  • 992 Przedmiot sztuk
  • W magazynie
  • Nowy etekst

Maitake proszek - Suplement diety

Grifola frondosa

Nasz proszek z grzybów Maitake wyprodukowano z całych suszonych owocników grzybów najlepszej jakości! Proces suszenia przeprowadzono w taki sposób, aby nie spowodować utraty wszelkich substancji odżywczych, witamin oraz pierwiastków śladowych! Z kultur pozostających pod ścisłą kontrolą!

Bardzo delikatne mielenie (metoda Shellbroken)

zachowująca wartości biologiczne

Składniki: proszek z Maitake

Substancja odżywcza/ wartość odżywcza

Na 2 miarki

% zalecanej dawki dziennej*

Maitake proszek

2000 mg

-*

Kalorie

28kJ / 7 kcal

-*

Białko

0,38 g

-*

Węglowodany

0,52 g

-*

Tłuszcz

0 ,1 g

-*


*nie ustalono zalecanego dziennego spożycia

100% wegetariański, bezglutenowy, nadający się do spożycia przez cukrzyków: 0,006 jednostek chlebowych na miarkę

1Shellbrocken jest specjalną, bardzo delikatną metodą mielenia. Mielone są zawsze całe owocniki grzyba.

Zawartość: 100 g proszku z grzybów / 1 miarka

Zalecana dawka: codziennie 1 do 4 płaskich miarek proszku zmieszać z większą ilością płynu i wypić.

Nie wolno przekraczać podanej zalecanej dawki. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.

Suplement diety nie powinien zastępować wyważonego i urozmaiconego pożywienia.

Proszek można także zmieszać z jedzeniem (1 miarka odpowiada ok. 1g proszku).

Przechowywać w chłodnym miejscu, osłoniętym od światła.

Wszystkie grzyby jadalne ze względu na smak i aromat stanowią cenne uzupełnienie naszego jadłospisu.Zawartość strawnych węglowodanów (3-6%) jest znaczna, a tłuszczy bardzo mała (0,2-0,8%). Duży jest udział składników mineralnych (ok.1%). przede wszystkim żelaza,manganu,potasu i fosforu oraz fluoru,miedzi,manganu,kobaltu,tytanu.Grzyby są też zasobne w w cenne witaminy A,z grupy B oraz w niewielkie ilości witamin A,D,E i C.

Również chityna uznawana kiedyś za zbędny balast i przyczynę niestrawności, ma korzystny wpływ na procesy trawienne i perystaltykę jelit.

W grzybach jest wiele substancji czynnych, których skład chemiczny i budowa nie są do dziś dokładnie poznane.Wiele z nich pozyskiwanych jest przez przemysł farmaceutyczny i zostało wprowadzonych do konwencjonalnej medycyny.

Zalecenie spożywania
codziennie 1- 4 płaskich miarek proszku z grzybów rozpuścić w dużej ilości płynu i wypić. Proszek można także zmieszać z potrawami. Jedna płaska miarka odpowiada ok. 1 g proszku.

Specyficzne kody