Suszone grzyby Białe pieczarki
  • Suszone grzyby Białe pieczarki

Suszone grzyby Białe pieczarki

Suszone pieczarki białe pochodzą z kultur pozostających pod ścisłą kontrolą. Zamrożona woda zawarta w grzybach zostaje odparowana w komorze próżniowej. Ta metoda suszenia pozwala zachować cenne substancje zawarte w grzybach oraz ich aromat.

PRODUKT DOSTĘPNY WYŁĄCZNIE NA ZAMÓWIENIE. PRZYBLIŻONY CZAS OCZEKIWANIA 7-14 DNI.
25,00 zł
Zawartość

  • 998 Przedmiot sztuk
  • W magazynie
  • Nowy etekst

Białe pieczarki - Suszone grzyby

Także wygląd grzybów i ich konsystencja są zdecydowanie lepsze niż po tradycyjnym suszeniu.

Wszystkie grzyby jadalne ze względu na smak i aromat stanowią cenne uzupełnienie naszego jadłospisu. Zawartość strawnych węglowodanów (3-6%) jest znaczna, a tłuszczy bardzo mała (0,2-0,8%). Duży jest udział składników mineralnych (ok.1%). przede wszystkim żelaza,manganu,potasu i fosforu oraz fluoru,miedzi,manganu,kobaltu,tytanu. Grzyby są też zasobne w w cenne witaminy A,z grupy B oraz w niewielkie ilości witamin A,D,E i C.

Również chityna uznawana kiedyś za zbędny balast i przyczynę niestrawności, ma korzystny wpływ na procesy trawienne i perystaltykę jelit.

W grzybach jest wiele substancji czynnych, których skład chemiczny i budowa nie są do dziś dokładnie poznane. Wiele z nich pozyskiwanych jest przez przemysł farmaceutyczny i zostało wprowadzonych do konwencjonalnej medycyny.

Specyficzne kody